Výborné kysnuté trojuholníčky na slano



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 600g hladkej múky, 400ml vlažného mlieka, 75ml vlažného oleja, 1ČL cukru, 1 a 1/2 ČL soli, 1/2 kocky čerstvého droždia, základná plnka: 100g zmäknutého masla, 2 žltka, 1 hlávka cesnaku a viac, soľ podľa chuti, okrem toho môžeme plniť aj šunkou/salámou, syrom, bylinkami, semienkami,zeleninou, proste čím chcete

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som robila cesto v DP, ak nemáte, tak klasicky, z droždia, cukru a mlieka urobiť kvások, pridať k múke, oleju, dochutiť a vypracovať cesto. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko, potrieme základnou plnkou a kto chce, môže ešte čosi na to poukladať, alebo posypať bylinky/semienka. cesto zrolujeme ako na závin, prenesieme na plech a ešte jemne potrieme základnou plnkou. Takto vedľa seba uložíme 4 záviny, ktoré potom prerežeme na trojuholníčky a necháme cca pol hodiny podkysnúť. Pečieme na 180°približne 25min.
Tieto moje nevyzerajú práve najlepšie, ale chuťovo sú výborné, k vínku ako stvorené.
Ja som každé plnila ináč, jedno je len základná plnka, ďalší je navyše so syrom, ďalší so šunkou a kapiou a posledný má naviac semienka a bylinky.