Srdiečkové raňajky pre dobré detičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

párok * vajíčko * krajček chlebíka * olivový olej * zelenina na ozdobenie * soľ na dochutenie

POSTUP PŘÍPRAVY

S našou Laurou sme sa už dosť natrápili, spapká iba všetko to, čo sa volá "KAKAVKO", jedlo nie je jej dobrý kamarát... Niekedy už neviem, čo jej vymyslieť na tanieri, tak som dnes skúsila srdiečkový párok. Napadlo ma to iba mimovoľne, keď som "rozmýšľala", akej flexibilite asi holduje obyčajný hydinový párok kúpený v hypermarkete. Tento baleťák sa ohol až o 180 stupňov. Aké bolo moje nešťastie, keď Laura jedlo odmietla... fňuk fňuk, srdiečka sa ani nedotkla, ale mne chutilo VÝBORNE!!!!!!!!!! Ale aby som neklamala, moja milovaná ratolesť si odhryzla z jedného maličkého paprikového srdiečka a bola napapkaná.

1. Potrebné potraviny a príslušenstvo na jednu porciu: párok, vajíčko, dve špáratká.
2. Párok si narežeme skoro po koniec a poprosíme ho, aby sa pekne pružne ohol a spolupracoval pri vytváraní srdiečka.
3. Tento párok sa nechal uprosiť a špáratkami som spojila konce - alebo začiatky??
4. Presunieme srdiečkový párok na panvicu, rozbijeme do neho opatrne jedno vajíčko a necháme pomaličky usmažiť na olivovom oleji.
5. Medzitým som NAOZAJ nemala čo robiť, a tak som vykrojila malililinkatými vykrajovačkami dcérke z papriky ozdôbky na tanier, aby jej chutilo.
6. Srdiečko som opatrne prevrátila na brucho, nech sa opečie aj z druhej strany.
7. Z prísnych bezpečnostných dôvodov nezabudnite vybrať špáratká. A to je už hotovo. Ozdobíme čerstvou zeleninou, pridáme krajec chleba a náš milovaný drobec môže ísť papkať. Teda v našom prípade ešte ostáva presvedčiť Lauru, že toto na tanieri sa volá "KAKAVKO".