KAČKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kačka, soľ, 50 g prerastanej slaniny - ja dávam oravskú, 40 g kačacej masti, mrazenú zeleninovú zmes (mrkva, hrášok, kukurica) - alebo podľa vlastnej chuti, citrónovú kôru, 2 PL octu, 1 cibuľa, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, majoránku, trocha oregana, 1 malý bobkový list, 1 klinček, mäsový vývar - ja dávam hovädzí bujón, a kto chce tak aj trochu červeného vína do základu

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistenú kačicu osoľte a prešpikujte prúžkami slaniny. Na kačacej masti opražte cibuľu a zeleninu, pridajte všetky koreniny, citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru, pár plátkov slaniny, ocot a kto chce trochu vína. Keď je to trochu opražené, prelejte to do jénskej mysy a do tohto základu vložte pripravenú kačicu a prikrytú duste v rúre do mäkka na 200 - 220°C. Počas dusenia podlievajte polievkou, alebo horúcou vodou.. Keď už rozvoniava celý byt a kačka vyzerá ako na obrázku, môžete podávať, príloha podľa chuti, my dávame chlieb. Keď je ešte žuvačková, treba ďalej piecť.

Takto má vyzerať keď je hotová a keď strčíte vydličku, tak je krásne mäkkučká :) Pre istotu treba kúsok odrezať, či nieje ešte žuvačková !