losos s jablkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

losos, soľ, mčk, sézam, nepomletý mak, olivový olej na tepelné spracovanie, maslo, jablká, mletá škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduché-rýchle-chutné :-)))

lososa očistíme, nakrájame na filetky, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. posypeme ho striedavo makom a sézamom ( bude to veľmi pekne vyzerať na tanieri ). jablká ošúpeme, zbavíme jaderníka a nakrájame na hrubšie kolieska.
v panvici rozpustíme cca polovicu malého masla, dolejeme olivový olej a keď je panvica už dostatočne rozpálená, opečieme kúsky lososa z každej strany.
do výpeku potom dáme jablká, ktoré posypeme mletou škoricou a rýchlo opečieme z oboch strán, aby celkom nezmäkli
podávame s opekanými zemiakmi alebo kroketkami alebo s čím chceme :-D dobrú chuť :-)