
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
losos, soľ, mčk, sézam, nepomletý mak, olivový olej na tepelné spracovanie, maslo, jablká, mletá škorica
POSTUP PŘÍPRAVY
jednoduché-rýchle-chutné :-)))
![]() |
lososa očistíme, nakrájame na filetky, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. posypeme ho striedavo makom a sézamom ( bude to veľmi pekne vyzerať na tanieri ). jablká ošúpeme, zbavíme jaderníka a nakrájame na hrubšie kolieska. |
![]() |
v panvici rozpustíme cca polovicu malého masla, dolejeme olivový olej a keď je panvica už dostatočne rozpálená, opečieme kúsky lososa z každej strany. |
![]() |
do výpeku potom dáme jablká, ktoré posypeme mletou škoricou a rýchlo opečieme z oboch strán, aby celkom nezmäkli |
![]() |
podávame s opekanými zemiakmi alebo kroketkami alebo s čím chceme :-D dobrú chuť :-) |