
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na korpus som pouzila recept od pani Marceli ( http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18749 ) Plnku som robila klasicku zo Zlateho Klasu a masla, ktoru som rozdelila a do jednej polky okrem rumu, pridala aj kakao.
POSTUP PŘÍPRAVY
Z upeceneho korpusu som si pomocou 4 cm formicky povykrajovala koliecka, vyslo mi takmer 40 kuskov. Bala som sa, ze cesto bude dost suche, tak som si zmiesala stavu z kompotu s troskou rumu. Vnutorne strany kolecka som tym pomazala, potom natrela ribezlovym dzemom, vanilkovou plnkou a pridala koliecko bananu. Cele to spojila a dala do chladnicky na chvilku stuhnut.
Ked bol krem krasne pevny a koliecka nelietali ;), vrch som poliala cokoladou a pridala dekoracie. Opat vlozila do chladnicky, aby to cele stuhlo. Neskor som boky torticiek ponatierala cokoladovou plnkou a opatrne obalila v kokose.
Bola to celkom piplacka, zvlast preto, ze som to robila 1x a naozaj netusila, co mozem od toho cakat. Urcite si to sikovnejsie cukrarky dokazu urobit jednoduchsim sposobom ako ja ;)
A este rada na zaver: Mala som torticky, ktore neboli natrete dzemom a chutovo sa nedali porovnat s tymi dzemovymi. Takze nebuduce dzem a rozhodne cokoladovy krem do stredu a vanilkovy na boky, chutilo by to tak daleko viac.
Ale to je vec nazoru a chuti, ktoru necham na Vas...;o)