Orechové kocky s francúzskou šľahačkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30 dg práškového cukru, 4 vajcia, 10 dg mletých orechov, 20 dg polohrubej múky, 10 lyžíc vody (5 horúcej, 5 studenej), trochu prášku do pečiva (ani nie pol balíka)
Na krém: 6 dl šľahačkovej smotany, 12 dg várovej čokolády
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
Deň vopred si uvaríme smotanu s čokoládou. Po vychladnutí odložíme do chladničky minimálne na 12 hodín. |
 |
Žĺtka, cukor a horúcu vodu si vyšľaháme. (nech vás nemýli, že mám len dve žĺtka, robila som z polovičnej dávky) |
 |
pridáme múku s práškom do pečiva a orechy |
 |
... a dobre zamiešame... |
 |
vyšľaháme si bielka so studenou vodou |
 |
spolu to zmiešame |
 |
..a vylejeme na plech vystlaný mastným papierom. Pečieme pri teplote 175 st.C ani 17 minút. |
 |
A máme upečené. necháme vychladnúť, vyklopíme. Šľahačku si vyšľaháme a rozotrieme na upečený plát. |
 |
Nakrájame na kocky. Do stredu každej kocky vložíme lieskový orech. |