Orechové kocky s francúzskou šľahačkou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30 dg práškového cukru, 4 vajcia, 10 dg mletých orechov, 20 dg polohrubej múky, 10 lyžíc vody (5 horúcej, 5 studenej), trochu prášku do pečiva (ani nie pol balíka)
Na krém: 6 dl šľahačkovej smotany, 12 dg várovej čokolády
POSTUP PŘÍPRAVY
...
|
Deň vopred si uvaríme smotanu s čokoládou. Po vychladnutí odložíme do chladničky minimálne na 12 hodín. |
|
Žĺtka, cukor a horúcu vodu si vyšľaháme. (nech vás nemýli, že mám len dve žĺtka, robila som z polovičnej dávky) |
|
pridáme múku s práškom do pečiva a orechy |
|
... a dobre zamiešame... |
|
vyšľaháme si bielka so studenou vodou |
|
spolu to zmiešame |
|
..a vylejeme na plech vystlaný mastným papierom. Pečieme pri teplote 175 st.C ani 17 minút. |
|
A máme upečené. necháme vychladnúť, vyklopíme. Šľahačku si vyšľaháme a rozotrieme na upečený plát. |
|
Nakrájame na kocky. Do stredu každej kocky vložíme lieskový orech. |