Čerešňový chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g masla, 150 g práškového cukru, 35 g pomarančového práškového džúsu (asi šumienka), 4 vajcia, 350 g polohr.múky, 1 dcl mlieka, 1/2 vrecúška kypr.prášku do pečiva, čokoládová poleva, 400 g vykôstkovaných čerešní (višní).

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do mlieka vsypeme práškový džús a rozmiešame. Do vymiešaného masla pridáme mlieko s džúsom, múku zmiešanú s kypr.práškom a tuhý sneh z bielkov. Dobre premiešame. Do vymastenej, múkou vysypanej formy dáme polovičnú časť cesta, do ktorej zatlačíme 250 g vykôstkovaných čerešní. Pridáme druhú časť cesta, do ktorej dáme zostávajúcu časť čerešní.
Pečeieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov až 70 min.
Po vychladnutí potrieme čoko-polevou.