Fettuccine s olivovo -mandľovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-6 porcii: 2 krajce celozrnneho chleba * 200 ml mlieka * 275 g mandli alebo vlaskyych orechov * 2 struciky cesnaku * 125 g ciernych oliv bez kostky * 60 g postruhaneho parmezanu * 6 lyzic olivoeho oleja * 250 g slahackovej smotany * cierne korenie * sol * cestoviny fettuccine

POSTUP PŘÍPRAVY

Velmi netradicna omacka na cestoviny,ale stoji za vyskusanie!!!!

krajec chleba si zalejeme mliekom,a nechame postat,kym ho nenasiakne..ja som robila len polovicnu davku,preto len jeden chlebik:)
ak robite z orechov,tak ich na chvilu prazte v rozohriatej rure..ja som robila z prazenych mandli..do mixera si dame olivy,cesnak,chlieb,sol,parmezan,6 lyzic olivoveho oleja a zmixujeme...
tento mix si potom dame na panvicu,a dolievame smotanou ,az kym nam nevznikne omacka...
potom uz len dokorenime,zmiesame s cestovinami,a podavame:) DOBRU CHUT!!!!