Vynikajúci CESTOVINOVÝ ŠALÁT s kuracím mäskom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g kuracích pŕs, 300g cestovín (špirálky, kolienka...), 1 malá mladá cukinka, 1 cibuľa, 1 rajčina, 1 paprika PCR, ½ šalátovej uhorky, 4-5 listov čínskej (pekinskej) kapusty, korenie Kura Tabaco (môže byť aj gyros), karí korenie, červ.ml.paprika, granulovaný (sušený) cesnak, soľ, olej, 2 PL tatárskej omáčky (ja mám najradšej Hellmanns).

POSTUP PŘÍPRAVY

Teraz, keď je po sviatkoch každý najedený až-až, určite dobre padne dať si na obed niečo ľahšie...ako tomu bolo aj dnes u nás. Tento šalátik je zároveň rýchlo pripravený a hlavne veľmi veľmi chutný :-)))

K postupu:
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na miernom ohni usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme mäsko nakrájané na malé kúsky a sprudka orestujeme. Keď je mäsko „zatiahnuté“ pridáme koreniny, osolíme, premiešame, potom podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou. K takmer mäkkému mäsku pridáme na hrubšie kolieska (alebo polkolieska) nakrájanú cukinu a udusíme spolu do mäkka, tak aby sa nám väčšina vody vyparila. Rajčinu, uhorku, papriku a čínsku kapustu nakrájame a mierne posolíme, aby zmäkla. Ešte teplé cestoviny premiešame s hotovým mäsom, pridáme zeleninu, tatársku, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.
Šalát sa môže podávať vychladený, ale mne najlepšie chutí, keď má izbovú teplotu...

Šalát môžete samozrejme variovať - pridať kukuricu, olivy, uvarenú veľkú fazuľu... ja som dala to, čo som práve našla doma. Dobrú chuť :-)