Jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: • 400 g hladkej múky • 120g práškového cukru • 1 Hera • ½ prášku do pečiva • 4 žĺtky Plnka: • 2 kg jabĺk • kryš.cukor • rozbité lieskové orechy • hrsť hrozienok • 2 vanilkové cukry • škorica, ( príp.2 X škoricový cukor)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko zmiešame a vypracujeme cesto. 1/3 z neho dáme do mrazničky a 2/3 natiahneme na suchý plech.
Plnku z jabĺk natrieme na cesto, na ňu natrieme sneh z 4 bielkov , do ktorého sme pridali 4 lyžice práškového cukru.
Poslednú tretinu cesta vyberieme z mrazničky a nastrúhame na vrch koláča.
Pečieme cca 30 minút.

Vymiesime cesto
1/3 cesta odložime do mrazničky
2/3 cesta prstamii roztlačime na plech. Plech použite vyšši. Plnka má asi 7cm
Pripravíme plnku. Jablka nastruhame na hrubšie. Lieskovce roztlčieme len tlčikom na mäso. Hrozienka nie je nutne namačať.
Jablnkovu plnku natrieme na kolač
Vyšlahame tuhy sneh zo 4 bielkov. Do snehu jemne primiešame 4 lyžice práškového cukru
Sneh natrieme na jablkovu plnku
Vyberieme cesto z mrazničky a nastruhame ho na kolac. Najlepsie na struhadle na uhorky (plátky). Dáme upiecť
Dobrú chuť