
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 šálky polohrubej múky 1 balíček kypriaceho prášku 1 šálku kryštálového cukru 2 vajcia 1/2 šálky oleja 1 šálku mlieka 1 PL kakaa Na krém: 2 hrudkovité tvarohy (á 250 g) 200 ml kyslej smotany 1 balíček vanilínového cukru 80 g práškového cukru 250 ml smotany na šľahanie 1 balíček práškovej želatiny 50 ml studeného mlieka 300 až 350 g malín + na ozdobenie strúhanú čokoládu na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s cukrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko. Cesto krátko vyšľaháme a polovicu cesta nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
V troške vody rozmiešame kakao, vmiešame ho do zvyšku cesta a nalejeme na svetlé cesto. V predhriatej rúre pečieme 20 až 25 minút pri teplote 180 °C.
Pripravíme krém: Tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový a práškový cukor spolu vymiešame a do hmoty zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu. Želatínu rozpustíme v mlieku a vmiešame ju do krému.
Na vychladnutý zákusok naukladáme umyté odkvapkané maliny. Zákusok potrieme krémom, ozdobíme strúhanou čokoládou a malinami. Necháme v chlade aspoň do druhého dňa.
![]() |
xx |
![]() |
xx |