
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g mletých orechov + cca 25 - 30 ks celých polovičiek orechov na ozdobu, 300 g práškového cukru + na podsypanie, 1/2 PL instantnej kávy + 1/2 PL granka. Poleva: 150 g práškový cukor + 4 PL čerešňovice
POSTUP PŘÍPRAVY
Dáme do hrnca zovrieť cca 1 dl vody, prisypeme kávu s grankom a dobre rozmiešame. Pridáme práškový cukor a mleté orechy. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vychladnúť. Dosku posypeme práškovým cukrom alebo orechami a cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Ja som vaľkala medzi dvomi fóliami. Ozdobnou okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska o priemere 3 cm - je dobré ich prispôsobiť veľkosti orechov, ktorými ich budeme zdobiť. Uložíme na papier na pečenie a necháme minimálne 1 deň voľne sušiť. Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu.
Na každý toliar nanesieme polevu a ozdobíme polovicou celého orecha, ktorý jemne pritlačíme do polevy. Znovu necháme pri izbovej teplote uschnúť. Po uschnutí polevy uložíme toliare do dobre tesniacej krabice.
Vydržia veľmi dlho.
Zdroj: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/orechove-toliare
![]() |
xx |