
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 0,5 kg bravčovej panenky, kôra a šťava z jedného pmaranča, cca 2 cm postrúhaného čerstvého zázvoru, 1 PL medu, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborné, jemné mäsko z exotickým nádychom...:-)
![]() |
Pripravíme si marinádu z pomarančovej šťavy , kôry, medu a nastrúhaného zázvoru. Mäsko umyjeme a naložíme do marinády na 2 hodky alebo na noc... |
![]() |
...mäso po odležaní sprudka opečieme na panvici...( pozor dosť to prská) |
![]() |
...po opečení mäsko preložíme do pekáča a zalejeme výpekom a zvyšnou marinádou. Dáme piecť do vyhriatej rúry cca 200stupňov asi na 30 - 45 min...Ak vám mäso prihára treba prikryť alobalom... |
![]() |
... počas pečenia treba mäsko polievať výpekom a sledovať aby neprihorelo. Po upečení podávame z ryžou, zeleninou alebo čímkoľvek čo máme radi, mäsko je výborné aj samé má jemnú voňavú chuť. :-) |