Hovadzie závitky starej mamy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hovadzie maso*maslo*horčica*cibuľa*olej*soľ*vegeta*mčk*červená mletá paprika*voda*hladká múka* smotana na varenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Takto pripravovala hovadzie závitky moja nebohá stará mama.Recept mala ešte od svojej majstrovej p.Kapustovej keď sa učila za krajčírku v Prešove.Voláme to Španeláky a pripravujeme ich takto.Klasické španielské vtáčiky sa u nás nerobia.
 |
Z hovadzieho masa si nakrájame príslušný počet rezňov,tie naklepeme.... |
 |
...nakrájame si cibuľu... |
 |
..a ideme plniť závitky.Namažeme ich maslom.... |
 |
...horčicou... |
 |
...na to dáme kocky cibule... |
 |
...a zavinieme... |
 |
...hotový závitok prepichneme kovovou ihlou,alebo špáradlom... |
 |
..naše španeláky... |
 |
...do hrnca si dáme trocha oleja a na to zvyšnú cibuľu.Ja to varím v tlakovom hrnci...usmažíme cibuľu doružova... |
 |
...na usmaženú cibuľu dáme závitky a zprudka ich poopekáme z každej strany,aby sa zatiahli... |
 |
...pridáme papriku... |
 |
...vegetu,mčk všetko podľa chuti |
 |
...a podlejeme vodou.Stačí ich len zakryť vodou.Ale keď chcete viac šťavy,dajte viac vody...Mojmu manželovi stačí len hotová omáčka s cestovinami a nevie sa dojesť....Tlakový hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.Kto nemá varí,kým nie je maso makké.... |
 |
...uvarené po 30 minútach... |
 |
...maso si vyberieme na tanier... |
 |
...múku zmiešame so smotanou... |
 |
...a vlejeme do šťavy v hrnci a necháme prevrieť... |
 |
...vrátime maso a máme hotovo. |
 |
...podávame s cestovinami. |