Hovadzie závitky starej mamy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovadzie maso*maslo*horčica*cibuľa*olej*soľ*vegeta*mčk*červená mletá paprika*voda*hladká múka* smotana na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Takto pripravovala hovadzie závitky moja nebohá stará mama.Recept mala ešte od svojej majstrovej p.Kapustovej keď sa učila za krajčírku v Prešove.Voláme to Španeláky a pripravujeme ich takto.Klasické španielské vtáčiky sa u nás nerobia.

Z hovadzieho masa si nakrájame príslušný počet rezňov,tie naklepeme....
...nakrájame si cibuľu...
..a ideme plniť závitky.Namažeme ich maslom....
...horčicou...
...na to dáme kocky cibule...
...a zavinieme...
...hotový závitok prepichneme kovovou ihlou,alebo špáradlom...
..naše španeláky...
...do hrnca si dáme trocha oleja a na to zvyšnú cibuľu.Ja to varím v tlakovom hrnci...usmažíme cibuľu doružova...
...na usmaženú cibuľu dáme závitky a zprudka ich poopekáme z každej strany,aby sa zatiahli...
...pridáme papriku...
...vegetu,mčk všetko podľa chuti
...a podlejeme vodou.Stačí ich len zakryť vodou.Ale keď chcete viac šťavy,dajte viac vody...Mojmu manželovi stačí len hotová omáčka s cestovinami a nevie sa dojesť....Tlakový hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.Kto nemá varí,kým nie je maso makké....
...uvarené po 30 minútach...
...maso si vyberieme na tanier...
...múku zmiešame so smotanou...
...a vlejeme do šťavy v hrnci a necháme prevrieť...
...vrátime maso a máme hotovo.
...podávame s cestovinami.