
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na cesto: 2 vajíčka, 100 g práškového cukru, 1 PL kakaa, 50 g škrobovej múky (maizeny), 75 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva Na náplň: 15 plátkov bielej želatíny, 500 g jemného tvarohu, 125 g strúhaného kokosu, 275 ml vaječného likéru, 75 g práškového cukru, 2 balíky vanílkového cukru, citrónová šťava z jedného citrónu, 600 ml šľahačkovej smotany (33%), 100 g ríbezľového džemu, kiwi na zdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Vyšľaháme bielka, pridáme práškový cukor, štipku soli a šľaháme dovtedy, kým sa cukor rozpustí. Po jednom pridávame žĺtka a šľaháme, kým nevznikne lesklá a kompaktná hmota. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie a nalejeme pripravené cesto. Pečieme cca 25 minút pri 180 °C. Cesto necháme vychladnúť a rozkrojíme na dve časti.
Náplň: Strúhaný kokos na suchej panvici opražíme a necháme vychladnúť, odoberieme asi 3 PL na zdobenie. Tvaroh zmiešame s vaječným likérom, cukrom, vanílkovým cukrom a citrónovou šťavou. Do vzniknutého krému pridáme kokos. Podľa návodu na obale pripravíme želatínové plátky a po rozpustení zmiešame s pripraveným krémom. Našľaháme smotanu a ľahko ju zamiešame do želírujúceho krému.
Dokončenie: Spodnú časť korpusu potrieme ríbezľovým džemom (ak je hustý, zohrejeme ho) a nasadíme okraj tortovej formy. Na korpus rozotrieme väčšiu časť tvarohovej náplne a uložíme na chvíľu do chladničky. Asi po 15 minútach dáme dole okraj formy, na vrch položíme druhú polovicu korpusu a celý povrch a boky potrieme zvyšným tvarohovým krémom. Olúpeme kiwi a nakrájame na tenké plátky, obložíme nimi tortu a dozdobíme opraženým kokosom. Ovocie môžeme zaliať ešte čírou želatínou.
![]() |
Detail. Dobrú chuť!!! |