Banánová bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g masla/margarínu, 2 stredne veľké najlepšie zrelé až prezreté banány, 0,1 dl šľahačkovej smotany, 3 vajcia, 200 g kryšt. cukru, vanilkový cukor, 350 g polohrubej múky, 100 g pomletých orechov, 1 prášok do pečiva, na polevu: 50 g varovej čokolády, 50 g cery

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo roztopíme. Banány ošúpeme, popučíme vidličkou a pomiešame so smotanou. Vajcia dopenista vymiešame s cukrom a vanilkou. Múku zmiešame s orechmi a práškom do pečiva a po lyžiciach spolu s maslom dáme do vaječnej hmoty. Do cesta zapracujeme banánovú hmotu. Rúra: 180C. Formu vymastíme maslom a posypeme strúhankou, naplníme cestou, hladko zarovnáme a pečieme asi 1 hodinu, 15 min. ked vidíme, že sa vrch veľmi speká, prikryjeme papierom na pečenie. Po upečení necháme vo forme vychladnúť, vyklopíme a môžeme poliať čok. polevou. posypeme orieškami. Môžeme podávať so šľahačkou.

Túto bábovku robievam od strednej školy. Máme ju veľmi radi a teraz už aj moje deti :-)

Pripravíme si suroviny - banány popučíme, orechy zomelieme. Múku zmiešame s práškom do pečiva.
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a orechmi a roztopené maslo. Jemne premiešavame. Nakoniec pridáme banánovú kašu so šľahačkou.
Dáme do formy (mám vačšiu) a pečieme asi 1 hodinu 15 min pri 180C. Vrch zvyknem zhruba od polky pečenia prikryť papierom na pečenie, aby sa veľmi nespiekol.
po upečení... nechám ju vychladnúť, vyklopím a zrežem trocha zo spečeného vrchu, aby pekne sedela.
Po vyklopení. Vždy sa podarí a vždy náádherne vonia :-) vydrží dlhšie čerstvá vdaka banánom... teda ak vám vydrží do druhého dňa :-)
Vrch som poliala čokoládovou a posypala roztlčenými orechmi. môžete dať aj kúsky želatínových cukríkov, ja som zabudla.
xx