Aničkin silvestrovský punč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 dl ovocného čaju, 7 dl červeného vína, 1 dl umu (alebo koňaku...), 1 pohárik pečeného čaju, kto nemá dá nadrobno nakrájané jablko a pomaranč, mandľové lupienky, 5 ks hrebíčka a kúsok celej škorice

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento výborný punč mám od svojej kamarátky, robila som ho aj na vianočnom večierku v práci a mal úspech. Chceli sme si ho vziať na silvestrovský výstup na Marhát ako minulý rok, ale počasie nám znemožnilo túru uskutočniť, takže prechádzka v prírode dnes nebola, ale punč musí byť.

Takže tri vrecúška ovocného čaju ( ja som dala Teekane) zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľku postáť a potom prilejeme červené víno, dáme variť a pridáme hrebíčky a celú škoricu.
Keď víno začne peniť, odstavím, prilejeme um (koňak), pridáme buď pečený čaj, alebo jablko a pomaranč pokrájané na malé kúsky + mandľové lupienky. Podľa chuti dosladíme.
Nalejeme si a pomaly popíjame. Šťastný Nový rok 2010 a všetko dobré všetkým tu na MMB!!!