
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
45 dg hladkej múky, 1/2 dl oleja, 1ČL soli, 3 dl mlieka, 2 PL kryšt. cukru, 4 dg, droždia, Plnka: 12,5 dg masla, 1 žĺtok, 1 ČL soli, rozotretú plnku posypeme vegetou, alebo 10 dg masla, 10 dg strúhaného syra NIVA.
POSTUP PŘÍPRAVY
Klasicky si urobíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 3 bochníčky, a každý vyvaľkáme na 3 mm.
Suroviny na plnku si dobre rozmiešame, ja som teraz použila maslo a Nivu.
![]() |
vyvaľkané cesto |
![]() |
každé zvlášť potrieme pripravenou plnkou |
![]() |
zrolujeme, potrieme bielkom a posypeme makom, sézamom,rascou |
![]() |
pokrájame na lichobežníky a poukladáme na plech. Pečieme pri teplote 175 st.C 15 - 17 minút. |
![]() |
a máme ich upečené |