Kysnuté slané slimáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

45 dg hladkej múky, 1/2 dl oleja, 1ČL soli, 3 dl mlieka, 2 PL kryšt. cukru, 4 dg, droždia, Plnka: 12,5 dg masla, 1 žĺtok, 1 ČL soli, rozotretú plnku posypeme vegetou, alebo 10 dg masla, 10 dg strúhaného syra NIVA.

POSTUP PŘÍPRAVY

Klasicky si urobíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 3 bochníčky, a každý vyvaľkáme na 3 mm.
Suroviny na plnku si dobre rozmiešame, ja som teraz použila maslo a Nivu.

vyvaľkané cesto
každé zvlášť potrieme pripravenou plnkou
zrolujeme, potrieme bielkom a posypeme makom, sézamom,rascou
pokrájame na lichobežníky a poukladáme na plech. Pečieme pri teplote 175 st.C 15 - 17 minút.
a máme ich upečené