MARLENKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:250g masla,3 vajcia,300g cukru krupice,400 g hl. múky,1 lyžička sody bikarbony,100 ml mlieka,3 lyžice medu KREM:500 ml mlieka,6 lyžíc krupice,2 lyžice krupicového cukru,200 g masla,pol plechovky salka ,ktoré sme pred tým v plechovke nechali variť aspon 2 hodiny vo vode. .Potom potrebujeme ešte orechy pomleté a rum.

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci rozpustíme maslo,pridáme med,cukor, múku zmiešame so sodou a mliekom.Nakoniec pridáme celé vajcia zamiešame poriadne alen čo sa spoja prísady odstavíme.Cesto(tekuté)rozdelíme na 3 plechy vyložené papierom na pečenie rozotrieme natenko a upečieme do zozlatnutia(8-10 min. 200 C)Vychladnuté pláty poskladáme na seba a okraje odrežeme.odkrojky rozdrobíme a zmiešame s orechmi.Jeden plát pokvapkáme rumom a potreme tretinkou krému,priložíme druhý plát a lahko primačkneme.Postup opakujeme,končíme vrstvou krému,ktorý posypeme zmesou rozdrobených odkrojkou s orechami.KREM:Z mlieka,cukru a krupice uvaríme hustú kašu a nechme vychladnúť.Do vlažného všlaháme maslo a salko.Celý koláč necháme v chlade uležať 1-3 dni.Potom krájame.