
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
asi pol kila kuracieho mäska (ale robila som už aj z bravčoviny a bolo to tiež mňamkove), jednu mrazenú zeleninu, tavený syr, kečup, cibuľa, koreniny Na placky: 4 zemiaky, cesnak, vajíčko, hl.múka, soľ, olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľku na nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme mäsko nakrájané na také malé pásiky, ako na čínu, opražíme, okoreníme, osolíme a chvíľu podusíme. Neskôr pridáme mrazenú zeleninu, a ešte dusíme kým zelenina nezmekne. Potom tam dáme dva trojuholníky syra a dve lyžice kečupu a miešame kým sa syr nerozpustí. Vznikne polohustá masa na plnenie placiek.
Placky:Zemiaky nastrúhame, pridáme pretlačený cesnak, vajíčko, soľ a zahustíme múkou. Vymiešame zemiakové cesto, z ktorého upečieme placky, ktoré potierame maslom. Hotové placky naplníme masovou plnkou a preložíme napoly a papáme spolu so zeleninkou.
![]() |
Zmiešať a upiecť zemiakové placky, u nás tomu hovoríme polesníky |
![]() |
Takto by to malo vypadať keď sa to upečie |
![]() |
Na cibuľku pekne mäsko a dusíme |
![]() |
Pridáme mrazenú zeleninu, syr, kečup a dusíme |