Hrachové fašírky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 300 ml sušený hrach /žltý, zelený - to je jedno/ * 1 cibuľa * 1 mrkva * 100g oravská slanina * 3 strúčiky cesnak * 2 vajíčka * 1 pečivo * soľ * vegeta * majoránka * strúhanka na obaľovanie * trošku oleja *

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

- večer si hrach preberiem, namočím do vody - aby bola asi 2cm nad povrchom a nechám na noc v chladničke nech naboptná
- napučaný dáme uvariť - nič tam nepridávame žiadne koreniny - iba tak ako je
- uvarený necháme stiecť v sítku z vody a necháme polovychladnúť
- zatiaľ si ošmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu
- potom pridáme nahrubšie nastrúhanú mrkvu a necháme nech sa trochu porestuje
- polovychladnutý hrach by sa mal pomlieť na masovom mlynčeku, ale ja taký nemám - tak som si pomohla iba týmto zázrakom a úplne to stačilo - iba trochu ho popretláčať
- do hrachu pridáme mrkvovú zmes / nemusíte nechať ani vychladnúť - stačí iba pár minút, nech to nie je úplne horúce/ , vajíčka, vyžmýkané pečivo - ktoré som si namočila na chvíľu do teplej vody, pretlačený cesnak a koreniny - dala som 1 ML soľ, 2 ML vegeta, 1 ML majoránka - všetko premiešame
- lyžicou si odoberáme zo zmesy do dlane kopky, vyformujeme fašírky pomocou strúhanky
- uložíme na papier na pečenie, vymazaný jemne olejom a dáme piecť - vysmážať do rúry , teplota 175 stupňov
- po asi 25 min otočíme na druhú stranu a dopečieme ešte asi 15 min
a hotovo - moje sú trošku do zelena - keďže som mala zelený hrášok :)
a super je k tomu zemiaková kaša, pyré .. a akýkoľvek šalát