marlenka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryšt. cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky, 4 PL kakaa krem: 250 g masla, 1 salko 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

den vopred sa uvarí salko.
cesto: v hrnci rozpustíme maslo, med, cukor, pridáme sódu bikarbónu s lyžičkou octu. neustále premiešavame. Pridáme vajíčka a miešame. Vznikne taká hnedkastá hmota a vtedy dáme nabok hrniec. Do mierne vychladnutej zmesy pridáme múku s kakaom a miešame. Ak je to riedke, pridáme múku, ak moc husté, tak mlieko (prípadne voda). Necháme 1-2 hodinky bokom. Cesto si rozdelíme na 6 častí (podľa toho, či chcete mať klasickú okrúhlu marlenku alebo inú. Tak podľa toho rozvaľkáme rovnaké pláty. - Dáme na vrch plechu (obrátený plech), poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 175 st. cca 7 minút. Pozor, aby cesto nezhorelo..Zrežeme okraje (zarovnáme na požadovaný tvar)
Krém: uvaríme si pudingy s maslom, necháme vychladnúť. Domiešame salko. (krém sa môže urobiť aj tak, že sa najprv uvarí puding a až potom sa primieša maslo a salko..)

Z pozostatkov z okrajov (z cesta) - nastrúhame zvyšky, preosejeme.

Krem si odhadom rozdelíme na 6 častí a každý plát natrieme. potiera sa aj vrchný plat aj boky - a potom sa posype z nastrúhaných preosiatych zvyskov.
dobru chut

.