
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiakova kaša, ktorá ostala z obeda, vajíčko, hruba múka, slivkový lekvár, posýpka zo strúhanky a granko
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept isto každá poznáte, a keď nie, tak tu ho máte. Je to rýchle, lacné a sladké, čo ocenia hlavne vaše detičky
![]() |
Zmiešame kašu, vajíčko, múku, aby nám vzniklo tuhšie cesto |
![]() |
Dáme ho na papier na pečenie, ten ja používam pomerne často, cesto sa naň nelepí, a nemusím toľko upratovať. Jednoducho ho vyhodím a je upratané. Spravíme si valec, z ktorého krájame plátky. |
![]() |
ktoré plníme slivkovým lekvárom. Ja robím také väčšie gulky, nakolko ich potom na tanieri prekrajujem. Je to rýchlejšie, ako by som sa mala prplat s malymi guľkami. |
![]() |
Šup s nimi do osolenej vriacej vody, keď vyplávajú, trvalo im to asi 7 minút, dáme na tanier, porozkrajujeme, posypeme struhankovou posypkou / zlahka opražená strúhanka + cukor + olej alebo maslo / , posypeme grankom. A môžme papať. Dobrú chuť. A večera bola hotová aj zjedená počas 20 minút. |