Zaváraná tekvica na spôsob ananásu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3kg očistenej tekvice, 1/2 krabičky citrodeka, 1kg kryštálového cukru, ananásová aróma, cca 3 ananásové kompóty-kto chce, môže dať aj viac

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence, tu je recept na zaváranú dyňu na spôsob ananásu. Je to recept od mojej babky a mne veľmi chutí. SNáď bude aj Vám.

*** 3 kg očistenej na kocky pokrájanej tekvice dáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej je rozdrobeného 1/2 krabičky citrodeka. Vody musí byť toľko, aby bola tekvica zaliata. Necháme ju takto odstáť 24 hodín. Po 24 hodinách tekvicu v náleve prevaríme do sklovita. Potom ju scedíme a necháme poriadne odkvapkať. V ďalšom hrnci si prevaríme 1 kg cukru a 1 liter vody, tento sirup necháme vychladnúť. Do vyčistených pohárov kladieme odkvapkanú tekvicu, pridáme aj niečo z ananásového kompótu, takisto do pohára povlievame ananásovú šťavu z kompóta-od oka si to rozdelíme, aby sme kvapli do každého pohára niečo:o) , zvyšok zalejeme uvareným, vychladnutým sirupom a dochutíme pár kvapkami ananásovej arómy. Poháre zavrieme a dáme sterilizovať.
Dobrú chuť:o)