Vianočné pečivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

múka, cukor, maslo, orechy, vajíčka :-) atď

POSTUP PŘÍPRAVY

pri každej fotke je recept :-)

Parížske rožky - 5 bielkov, 35 dkg kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor šľaháme nad parou asi 3 minúty, aby bolo cesto trošku teplé, odstavíme, hneď pridáme 10 dkg hladkej múky, 20 dkg mletých orechov, vymiešame, na plech robíme rožteky, upečieme. Krém: 5 žĺtkov, 30 dkg práškového cukru, 2 PL mlieka a 5 dkg kakaa šľaháme nad parou do zhustnutia, odstavíme, po troškách vmiešame jedno celé maslo. Našpricujeme na rožteky, ozdobíme čokoládovou polevou.
Linecké pečivo - 1 HERA, 30 dkg hladkej múky, 2 žĺtky, 5 dkg cukru. Zliepame lekvárom, ozdobíme čokoládovou polevou.
Vanilkové kvietky - 1 HERA, 280 g hladkej múky, 120 g mletých orechov, 8 dkg práškového cukru. Hneď za horúca obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Kokosový kmeň - 250 g kokosu, 1 SALKO, 100 g sušeného mlieka, kakao, červená potrebinárska farba - recept je z MMB, ID 21011 :-)
Klbôčka - 250 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 čokoládové pudingy, 2 vanilkové cukry, 1 PL škorice, 1 HERA, 1 vajce - recept tiež z MMB, ID 3117 .. všetky dobre poznáme :-)
Kávové pečivo - 400 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 HERA, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička mletej zrnkovej kávy. Zliepame obľúbeným čokoládovým krémom, lekvárom, ... Oblievame čokoládovou polevou.
Orechové pečivo - 400 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, 2 vajcia, 1 HERA, 1 vanilkový cukor, lyžička škorice, kôra z polky citróna. Zliepame obľúbeným krémom, lekvárom, ... Poliate bielou čokoládovou polevou.
Srdiečka - zo zvyškov orechového cesta vykrajujeme srdiečka, potrieme bielkom a priliepame malé srdiečka zo zvyškov čokoládového cesta. Postriekame zvyškom čokoládovej polevy.
Kokosové linecké - 300 g hladkej múky, 1 HERA, 60 g strúhaného kokosu, 100 g práškového cukru, 1 vajíčko. Vypracujeme cesto, necháme v chlade odpočívať cez noc, potom vyvaľkáme, vykrajujeme, upečené zliepame lekvárom a dozdobíme.