HUBOVO - ZEMIAKOVÁ polievka s mrveničkovými haluštičkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POLIEVKA : huby - čerstvé alebo mrazené - boli tam dubáky, smrekovce a kuriatka * mrkva * 3 stredne veľké zemiaky * maslo * 1 vrchovato naložená PL hladkej múky * červená paprika* rasca * soľ * mleté korenie * peržlenová vňať HALUŠTIČKY : polohrubá múka * pol vajíčka * voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Predtým ako sa dáme do prípravy polievky si spravíme malé mrveničkové haluštičky. Pol vajíčka, trošku vody asi pol deci a polohrubú múku - toľko aby vám vzniklo tuhšie cesto, asi ako plastelína. Z neho potom robíme šúľaním v dlani také malé haluštičky - je to robota na 10 minút, dávame si dosť múky, aby sa nám haluštičky nezlepili dokopy.
Do vody si dáme variť huby - ja som varila 20 minút, potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, pokrájanú mrkvu, soľ, rascu a varíme asi 10 minút. Za ten čas si pripravíme zápražku z masla a hl. múky, keď je bledoružová pridáme chladnú vodu a červenú papriku. Potom pridáme do polievky a zavaríme. Nakoniec vsypeme postupne do vody pripravené haluštičky a povaríme asi 2-3 minútky. Dozdobíme po odstavení petržlenovou vňaťou. Je mňamková podľa receptu starej mamy :-)