
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 45dkg hladkej múky, 15dkg kryštálového cukru, 8dkg masla, 1 vajce, 2 polievkové lyžice medu, 8 polievkových lyžíc mlieka, 1 ČL sódy bikarbóny PLNKA: 20dkg masla, 20dkg práškového cukru, 1/2 l mlieka, 1 Zlatý klas POLEVA: čokoláda na varenie, Cera
POSTUP PŘÍPRAVY
CESTO: Cukor, maslo, vajce, med a mlieko rozpustíme na veľmi miernom ohni a stále rýchlo miešame. Nevaríme, len rozpustíme a hneď odstavíme. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 4 časti. Každú vyvaľkáme na tenký plát. Pečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu.
PLNKA: Mlieko a Zlatý klas uvaríme a miešame, kým nevychladne. Maslo vymiešame s cukrom. Potom všetko spolu zmiešame. Pláty naplníme a mierne zaťažíme, najlepšie na noc. Ráno polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a krájame na ľubovolné rezy. Sú mäkučké, lahodné a rozplývajú sa na jazyku. :)
![]() |
Najskôr si nakrájame rovné pásiky a potom začneme krájať šikmo rezy. |
![]() |
Ukladáme na tanier do tvaru hviezdice. |
![]() |
Môžeme prikladať do nekonečna, záleží od veľkosti taniera. :D |