Vianočný štedrák



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 75 dkg polohrubej múky, 3 žĺtka, 1 prášok do pečiva, 3 dcl mlieka, 5 polievkových lyžíc práškového cukru, 190 dkg palmarínu. Plnka maková: 25 dkg maku, 20 dkg práškového cukru, trocha škorice, trocha teplého mlieka, ale tak aby nebola plnka príliž riedka asi pol deci. Plnka orechová: 25 dkg orechov, 20 dkg práškového cukru, citronová kôra a tiež trocha teplého mlieka aby nebola plnka riedka. Plnka tvarohová: 50 dkg jemného tvarohu, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, citronová kôra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovín zamiesime cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky. Cesto potom rozdelím na tri časti každú rozgúľame na veľkosť plechu a ukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech nasledovne: cesto maková plnka, cesto orechová plnka, cesto. Na posledné cesto dáme tvarohovú plnku a lekvár a to tak, že si dáme tvarohovú plnku do mikrotenového sáčka a nastriekame mriežky z tvarohu. Potom si dáme slivkový lekvár tiež do mikrotenového sáčka a nastriekame do prázdnych priestorov medzi mriežkami. Pečieme pri teplote 150°C približne 35 minút pokiaľ sa cesto neupečie.