Pudingový koláč s kyslou smotanou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čokoládový puding ( Oetker ), 0,5 litra mlieka na puding, 5 vajec, 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vlažnej vody, 25 dkg práškového cukru, 2 x vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 kyslé smotany, Granko na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Baby, tento koláč je neuveriteľne dobrý, len sa po ňom zapráši, prisahááám 8))
Takže k veci : najprv vymiešame do peny 5 žĺtkov, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dl oleja a 1 dl vlažnej vody. Keď to máme pekne vymiešané, pridáme 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky a 1 prášok do pečiva. Nakoniec zľahka ( ale poriadne ) vmiešame sneh z 5 bielkov.
Pripravíme si tuhý čokoládový puding. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto. Do cesta lyžicou dávame kôpky pudingu, alebo cik - cak rozlievame -( ten puding musí byť ešte horúci ). Dáme piecť. Medzitým si rozmiešame 3 kyslé smotany s 1 plnou lyžicou práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Koláč je upečený rýchlo ( cca 15 min na 170 st. ) - nezľaknite sa, urobia sa na ňom také hrboly, ako cesto skočí hore a dole ten puding - ale to je dobre, tak to má byť. Koláč vyberieme a hneď zahorúca naň rozotrieme pripravené smotany a posypeme Grankom. Tým pádom hrboly vyplníte a bude to ešte k tomu aj dobre vyzerať. Keď vychladne, šup s ním aspoň na 12 hodín do chladničky. Na druhý deň bude lepší ako zmrzlina 8))))