Morka (kurča) s orechovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je to recept Kamily Magálovej, naozaj úžasný. Potrebujeme: 1 morku alebo kurča, slaninka nakrájaná na tenké plátky, rožky, mlieko, vajcia, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, polovičky lúpaných orechov, troška oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

podľa obrázkov

Rožky nakrájame na kocky, opražíme na suchej panvici dozlatista, dáme do misky, zalejeme mliekom, aby zvlhli, pridáme vajcia, čierne korenie a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, polovičky orechov, dobre premiešame, nesmie to byť riedke.
Plnku natlačíme do vnútra kurčaťa alebo morky.
Vpredu kurča "zašijeme" alebo pospájame špáratkami,aby plnka dobre držala vnútri. Kurča vložíme do pekáča alebo jénskeho skla, dáme len troška oleja a obložíme ho plátkami slaninky. Kurča pečieme pomaly cca 1 hod a 45 minút, morka sa má piecť pomaličky 7-8 hodín (podľa veľkosti).