
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Je to recept Kamily Magálovej, naozaj úžasný. Potrebujeme: 1 morku alebo kurča, slaninka nakrájaná na tenké plátky, rožky, mlieko, vajcia, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, polovičky lúpaných orechov, troška oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
podľa obrázkov
![]() |
Rožky nakrájame na kocky, opražíme na suchej panvici dozlatista, dáme do misky, zalejeme mliekom, aby zvlhli, pridáme vajcia, čierne korenie a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, polovičky orechov, dobre premiešame, nesmie to byť riedke. |
![]() |
Plnku natlačíme do vnútra kurčaťa alebo morky. |
![]() |
Vpredu kurča "zašijeme" alebo pospájame špáratkami,aby plnka dobre držala vnútri. Kurča vložíme do pekáča alebo jénskeho skla, dáme len troška oleja a obložíme ho plátkami slaninky. Kurča pečieme pomaly cca 1 hod a 45 minút, morka sa má piecť pomaličky 7-8 hodín (podľa veľkosti). |