
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 20 dkg hladkej múky, 8 dkg práš. cukru, 1 zarovnaná čajová lyžička prášku do pečiva (ppd), 2 balíčky van. cukru, 1 vajce, 8 dkg tuku, plnka: 125 g masla, 8dkg práškového cukru, 5 lyžíc šľahačkovej smotany ( ja ju zvyčajne nemám tak dávam mlieko), 12 dkg postrúhaných orechov, 12 dkg fíg (ja dávam to celé kolečko sušených neviem koľko je to gramov)
POSTUP PŘÍPRAVY
Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto, rozváľame a položíme na plech vystlaný alobalom alebo mastným papierom (plnka tečie). Cesto potrieme lekvárom (slivkovým, ríbezľovým) a natrieme plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30min a ešte teplé pokrájame(naozaj teplé, nie horúce) a pofŕkame čokoládou. Príprava plnky je jednoduchá, všetko sa zmieša aj s nasekanými figami(ja ich meliem v el.robotom a ten to na jemno naseká, moc veľké kúsky tam nemajú byť).