Kokosové ježe s karamelom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Karamel: 10 dkg kryštálového cukru,2 dcl vody Cesto: 6 vajec,25 dkg práškového cukru,30 dkg polohrubej múky,1 prášok do pečiva,5 dkg orechov. Poleva:36 dkg práškového cukru,25 dkg hery(palmarin,helia),10 PL mlieka,3 PL kakaa 25 dkg kokosu
Tieto ježe my robíme pravidelne na Vianoce a chutia nám viac ako medové lebo su jemnejšie.
POSTUP PŘÍPRAVY
príprava je v postupe
 |
pripravíme si 10 dkg cukru a ideme karamelizovať |
 |
cukor sa rozpustil,tak ho zalejeme 2 dcl vody(ja zalievam teplou)lepšie sa cukor rozpúšťa.Hotový dáme vychladiť. |
 |
Vymiešame si 6 žltkov s 25dkg prášk.cukru |
 |
A po troche prilievame vychladnutý karamel |
 |
Do vymiešaneho pridáme vyšľahaný sneh z bielkov,orechy a múku s práš.do pečiva |
 |
A poriadne premiešame |
 |
Vylejeme na vymastený plech a upečieme |
 |
Keď je cesto vychladnuté porežeme ho na kúsky. |
 |
A pripravujeme polevu:heru si roztopíme na miernom plameni |
 |
Do toho pridáme 36 dkg prášk.cukru |
 |
A 3 lyžice kakaa |
 |
A 10 PL mlieka a ešte trochu povaríme a dáme dole z platne |
 |
A v teplom obaľujeme ježe |
 |
A ešte do kokosu |
 |
A tu sú už hotové.Tak prajem nech sa vydaria. |