Kakaovo-gaštanové kolieska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

360g hladkej muky (cast sa moze nahradit celozrnnou,ale potom treba do cesta pridat trochu mlieka) * 300 g masla alebo palmarinu * 120 g prask.cukru * 100 g mletych orechov * 50 g kakaa * 1 zltok ***** gastanovo-maslovy krem: gramaz neviem,robila som od oka, ale vymiesame si zmaknute maslo (kravske) a rozmrazene gastanove pyre, podla chuti pridame par kvapiek rumu, cukor netreba,pyre je sladke dost. ja som dala maslo a pyre asi v pomere 1:2

POSTUP PŘÍPRAVY

Moj dnesny pokus, zajtra dopisem,ako sa to sprava dalej ,o))) keksiky su dobre aj same o sebe, take jemne sladke, dost kakaove, super ku kave. Mne tam velmi zapasovala celozrnna muka, nie vela,mozno 50-60g.
Tiez sa mozu zlepovat dzemom,ale kupila som gastanove pyre,tak som chcela vyskusat a chuti to spolu uuuuuzasne :-p
Rozpis surovin je na celu davku, ja som robila 2/3-novu a kolacikov je celkom dost.

Suroviny na cesto si spolu spracujeme. Robila som 2/3-novu davku a cast muky som nahradila celozrnnou,takze som musela pridat par lyzic mlieka (resp.slahackovej smotany,ktoru som mala otvorenu ;o) Cesto nemusi odstat, hned s nim pracujeme dalej.
Cesto vyvalkame na hrubku asi 3-4mm, pri peceni nevyrastie. Pocas valkania podsypavame mukou. Vykrajujeme lubovolne tvary.
Toto je asi polovica z 2/3-novej davky. Na plechu s papierom na pecenie pecieme pri 170 stupnoch asi 10-12 min. Teplotu som si dala podla seba,lebo som sa rozhodovala,ci dam 150 alebo 180 stupnov, v recepte na susienky teplota napisana nebola :-D Upecene keksiky nemaju byt specene, su svetlo hnede.
Upecene. Ako vidite,su dost svetle a su po vybrati z rury aj dost krehke,ale to sa trosku zmeni,ked vychladnu aj ked jemne ostanu. Mozeme jest bud takto suche alebo zlepovat dzemom alebo gastanovym,prip.akym chceme kremom (nabuduce skusim orechovo-rumovy) Odporucam kremom nesetrit, susienky su dost vyraznej chuti.
Zlepene kolieska mozeme podla chuti a fantazie ozdobit cokoladou