Balkánsky plameň



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g bravčového mäsa (stehno alebo aj karé), 60g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 pohár leča, 3 strúčiky cesnaku, feferónka alebo baraní roh, kečup, soľ, mleté čierne korenie, chili korenie, kápia, petržlenová vňať, 100g šampiónov (tentoraz som nedala...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je pôvodne z knižky Recepty zo Života č.1.

Mäso umyjeme, očistíme, pokrájame na hrubšie rezance. Slaninu nakrájame na kocky.
V hrnci alebo hlbšej panvici opražíme kocky slaniny. Pridáme posolené a okorenené mäso a za stáleho miešania opečieme do biela. Pridáme mletú papriku, chili korenie (príp. pálivú papriku). Podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme cibuľu, cesnak, feferónku (alebo baraní roh), šampióny ak máte, a lečo, pridáme 2 lyžice kečupu.
Ak je to málo pálive, dochutíme, povaríme do mäkka a odstavíme. Podávame s ľubovoľnou prílohou.

Dobrú chuť :)