Lahodný králik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 1 králik * 1 PL olej * soľ * MČK * vegeta * 5-6 strúčikov cesnaku * po 4 guličky nového a čierneho korenia * 1 šľahačka /33%/ * plátok masla *
POSTUP PŘÍPRAVY
- v práci som mala odloženého v mrazničke ešte králika od kolegyne - tak sme si ho hneď aj ukuchtili :)
 |
- králika si naporcujeme - ochutíme soľou, vegetou, MČK a pretlačeným cesnakom / som dala 6 strúčikov/ |
 |
- najlepšie na tefl.panvici - zohrejeme olej / ja to robím vo woku - lebo tu treba ozaj minimum oleja/ , prudko opečieme |
 |
- pridáme guličky čierneho a nového korenia, podlejeme 1 pohárom vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme do makka |
 |
- keď je makký, podlejeme šľahačkovou smotanou / žiadna múka ani nič podobného nepridávať/ - nanajvýš ak by sa nám veľa vývaru vyparilo tak trošilinku podliať |
 |
a so smotanou necháme takto prebublať ešte asi 10 min - už bez pokrievky na záver ochutíme - zjemníme plátkom masla - hotovo |
 |
a servírujeme so zemiakmi, ryžou - čím chcete, ja som vypratávala mrazničku, tak som upiekla hranolky v rúre |
 |
a urobila som takýto miešaný šalátik - je to fakt výborný zajačik :) |