ČOKOLÁDOVÉ KOCKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450 g horkej čokolády, 100 g Cery, 400 ml nesladeného kondenzovaného mlieka (1 plechovka), 200 g jemne opražených, na hrubo nasekaných mandlí, čokoládová poleva, mandľové lupienky na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Niečo pre milovníkov čokolády. Sú to vlastne domáce čokoládové bombóny. Padne na ne viac ako 1/2 kg čokolády, ale stoja za to.

Roztopíme čokoládu spolu s cerou a kondenzovaným mliekom. Pridáme mandle.
Vhodnú nádobu vyložíme alobalom a vylejeme čokoládovú zmes. Necháme stuhnúť do druhého dňa.
Stuhnutú čokoládovú masu krájame nožom na kocky (ja som nakrájala cca 3 x 3 cm).
Kocky namáčame do čokoládovej polevy a ozdobíme mandľovými lupienkami.