
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
450 g horkej čokolády, 100 g Cery, 400 ml nesladeného kondenzovaného mlieka (1 plechovka), 200 g jemne opražených, na hrubo nasekaných mandlí, čokoládová poleva, mandľové lupienky na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Niečo pre milovníkov čokolády. Sú to vlastne domáce čokoládové bombóny. Padne na ne viac ako 1/2 kg čokolády, ale stoja za to.
![]() |
Roztopíme čokoládu spolu s cerou a kondenzovaným mliekom. Pridáme mandle. |
![]() |
Vhodnú nádobu vyložíme alobalom a vylejeme čokoládovú zmes. Necháme stuhnúť do druhého dňa. |
![]() |
Stuhnutú čokoládovú masu krájame nožom na kocky (ja som nakrájala cca 3 x 3 cm). |
![]() |
Kocky namáčame do čokoládovej polevy a ozdobíme mandľovými lupienkami. |