Pluvance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

dlho som rozmýšľala, či to mám dať pod týmto názvom, ale u nás to pomenoval môj dedko a už tri generácie to tak voláme, ale kľudne si to pomenujte inak, ja pravý názov fakt neviem. 40 dkg hladkej špeciál múky, 25 dkg palmarin, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 20dkg práš. cukru, lekvár, orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, maslo, žĺtky, vanilkový cukor zmiesime, rozvalkáme ( 3 -4 mm), vykrajujeme také menšie kolieska, dáme na plech s papierom. Bielka a práškový cukor si vyšlaháme do tuha a s lyžičkou dávame na povykrajované kolieska, ozdobíme orechom a pečieme pri teplote 150 stupňov. ( dobu pečenia neviem, nestopla som, ale sneh by mal zostať biely ). Po upečení lepíme s lekvárom.