Štvorčeky "A la Itália"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g listkového cesta*100 g sušených paradajok naložených v oleji* hrsť olív* bazalka sušená alebo čerstvá*1 vajíčko*soľ*strúhaný parazám alebo semiačka-ĺanové,sezamové*kapary-nemusia byť

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduché a chutné chuťovečky napr.na Silvestra.
Príprava asi 15 minút a pečenie tiež 15 minút.Z dávky výjde asi 30 šťavnatých kúskov.

Nakrájame si olivy.....
...na pružky nakrájame paradajky....alebo ešte na menšie kusočky....
...cesto si rozdelíme na polovicu...
...rozváľame na približne rovnako...
...na lístkové cesto dáme paradajky,olivy a posypeme bazalkou.....keď máte niektorú zo surovín radšej,dajte jej viac.Ja som mala málo olív,dala som aj kapary....keď dáte kapary,už radšej nesolte.Bude to dosť slané......
...cestíčko na okraji pritlačíme prstami a zavalcujeme valčekom na cesto....
...naplnené cetíčko narežeme radielkom na štvorce či obdlžníky...
...štvorčeky prenesieme na plech s papierom na pečenie,namažeme rozšľahaným vajíčkom....
...posypeme morskou soľou,parmazámom.Stačí kúpiť taký malý hotový balíček nastúhaného parmazámu.....bohato vystačí....alebo dáme semiačka.... Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút-dozlata.
...upečené...
..chutia báječne pre milovníkov paradajok a olív.Sú šťavnaté.Takže baby,k vínečku.