Štvorčeky "A la Itália"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g listkového cesta*100 g sušených paradajok naložených v oleji* hrsť olív* bazalka sušená alebo čerstvá*1 vajíčko*soľ*strúhaný parazám alebo semiačka-ĺanové,sezamové*kapary-nemusia byť
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi jednoduché a chutné chuťovečky napr.na Silvestra.
Príprava asi 15 minút a pečenie tiež 15 minút.Z dávky výjde asi 30 šťavnatých kúskov.
 |
Nakrájame si olivy..... |
 |
...na pružky nakrájame paradajky....alebo ešte na menšie kusočky.... |
 |
...cesto si rozdelíme na polovicu... |
 |
...rozváľame na približne rovnako... |
 |
...na lístkové cesto dáme paradajky,olivy a posypeme bazalkou.....keď máte niektorú zo surovín radšej,dajte jej viac.Ja som mala málo olív,dala som aj kapary....keď dáte kapary,už radšej nesolte.Bude to dosť slané...... |
 |
...cestíčko na okraji pritlačíme prstami a zavalcujeme valčekom na cesto.... |
 |
...naplnené cetíčko narežeme radielkom na štvorce či obdlžníky... |
 |
...štvorčeky prenesieme na plech s papierom na pečenie,namažeme rozšľahaným vajíčkom.... |
 |
...posypeme morskou soľou,parmazámom.Stačí kúpiť taký malý hotový balíček nastúhaného parmazámu.....bohato vystačí....alebo dáme semiačka....
Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút-dozlata. |
 |
...upečené... |
 |
..chutia báječne pre milovníkov paradajok a olív.Sú šťavnaté.Takže baby,k vínečku. |