Vatikánsky chlebík šťastia

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

väčšia nádoba, kryšt. cukor, mliečko, polohrubá múka, olej, vajcia, PRDOPEČ, sóda bicarb., vanilkový cukor, škorica, hrozienka, orechy, čokoláda, jablká

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept sa ku mne dostal spolu s troškou cesta, a rada by som sa oň s vami podelila. Dokonca sa vraví, že ten kto ho papká, bude mať šťastie, a tomu, kto ho robí, splní všetky priania :).

Pokyny: Cesto držte celý čas v teple, resp. NIE do chladničky.

1. deň - dostali ste darom od niekoho v nádobke trošku cesta určeného špeciálne na vatikánsky chlebík. Cesto nedávajte do chladničky, dajte ho do väčšej nádoby (misky). Na cesto nasypte 250 g. kryšt. cukru. Nemiešajte, len nasypte, a nechajte tak.

2. deň - na cesto s cukrom nalejte 1/4 l. mlieka, opäť nemiešať a nechať stáť v teple.
3. deň - pridajte 250 g. polohrubej múky. Opäť nemiešajte.
4. deň - nič, len 3x za deň premiešate - raz ráno, raz na obed, a raz večer
5. deň - pridajte znovu 250 g. kryštál. cukru, 1/4 l. mlieka, 250 g. polohr. múky a PREMIEŠAJTE.
6. deň - cesto rozdeľte na 4 časti - tri rozdajte, štvrtú premiešajte.
7. deň - deň ochucovania a pečenia - vatikánsky chlebík šťastia uzrie svetlo sveta. Do vašej štvrtinky pridáte 1/4 l. oleja, 250 g. polohrubej múky, 3 vajcia, 1/2 prdopeč, 1/2 lyžičky sódy bicarb., 1 vanilkový cukor, troška škorice, hrozienka, posekané orechy, posekanú čokoládu, 2-3 nastrúhané jablká (záleží od veľ.) (Ak chcete, pokojne si pridajte aj to, čo velmi máte radi.)
Pečte pri 180 stupňoch cca 35 min. vo vymast., múkou vysyp. pekáči.


A teraz pozor, dnes je 15.12. a ja som pred cca 30 min. rozdelila svoje cesto... dve časti sú voľné... má niektorá z BA záujem si prísť pre cesto??? Niekto kto nebýva ďaleko od nás? :D.