Salkové šuhajdy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 salko- vopred uvarené (2 hod.), 10 dkg masla, 10 dkg mletých orechov, 1 vanilkový cukor, ½ stuženého tuku – (cery), 15 – 20 dkg čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Uvariť salko ponorené do vody cca 2 - 2,5 hod. (najlepšie deň vopred). Do hrnca dáme uvarené salko, maslo, orechy a vanilkový cukor. Chvíľu povaríme, kým sa nerozpustí maslo, aby sa všetko dobre spojilo. Necháme trochu vychladnúť.
Pripravíme si čokoládovú polevu (ja robím tak , že čokoládu si rozpustím aj s cerou nad parou). Pripravenú polevu nalejeme do košíčkov po 1 až 2 ČL (záleží aké máte veľké košíky).
... potom pridáme plnku...
a nakoniec čokoládovú polevu a ozdobíme podľa ľubovôle a chuti. Necháme stuhnúť. Tieto šuhajdy obľubujú najmä detičky.
A teraz je v predaji už karamelizované salko- takže už žiadne varenie, a šuhajdy sú raz dva hotové.
s takýmto otváraním