Salkové šuhajdy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 salko- vopred uvarené (2 hod.),
10 dkg masla,
10 dkg mletých orechov,
1 vanilkový cukor,
½ stuženého tuku – (cery),
15 – 20 dkg čokolády na varenie
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
Uvariť salko ponorené do vody cca 2 - 2,5 hod. (najlepšie deň vopred).
Do hrnca dáme uvarené salko, maslo, orechy a vanilkový cukor. Chvíľu povaríme, kým sa nerozpustí maslo, aby sa všetko dobre spojilo. Necháme trochu vychladnúť. |
 |
Pripravíme si čokoládovú polevu (ja robím tak , že čokoládu si rozpustím aj s cerou nad parou). Pripravenú polevu nalejeme do košíčkov po 1 až 2 ČL (záleží aké máte veľké košíky). |
 |
... potom pridáme plnku... |
 |
a nakoniec čokoládovú polevu a ozdobíme podľa ľubovôle a chuti. Necháme stuhnúť. Tieto šuhajdy obľubujú najmä detičky. |
 |
A teraz je v predaji už karamelizované salko- takže už žiadne varenie, a šuhajdy sú raz dva hotové. |
 |
s takýmto otváraním |