Voňavý medový chlebíček

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice medu, 200g margarínu, 200g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1/2 čajovej lyžičky škorice,1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška, 2 potlčené klinčeky, citrónová kôra- ja dávam šťavu , mandľová príchuť, 100g tmavej čokolády, 50g orechov, 3 polievkové lyžice rumu, 2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany , 1 polievková lyžica práškového cukru do snehu

POSTUP PŘÍPRAVY

1 cesto: 2 celé vajcia a 2 žĺtky zmiešame, pridáme k tomu med, práškový cukor, vanilkový cukor, maslo, múku prášok do pečiva, dobre všetko vymiešame a vmiešame postupne klinčeky, muškátový oriešok, škoricu, citronovú kôru a mandľovú príchuť,
2 cesto: rozpustíme čokoládu vo varnom kúpeli, pridáme zomleté orechy, rum šľahačkovú smotanu, sneh z dvoch bielkov vymiešaných z 2 lyžicami práškového cukru

Cesto číslo 1 rozdelíme na dve polovice , do 1/2 vlejeme cesto č. 2 , vzniknú nám dve cestá jedno svetlé a druhé tmavé, svetlé cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej chlebíkovej formy ( môže byť aj bábovková) naň opatrne po celej dĺžke nalejeme tmavú cesto a mierne varechou premiešame, pečieme pomaly v predom vyhriatej rúre , po upečení vyklopíme a môžeme pocukriť.
Tip: ja pečiem chlebík na papieri na pečenie nakoľko mám zlú plynovú rúru, ľahšie ho vyklopím a netrhá sa mi .
Chlebík i keď je mierne náročný na drobné pochutiny je mimoriadne voňavý a čerstvý aj niekoľko dní.