Oškvarková pomazánka - sterilizovaná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 1/2kg oškvarkov, 1 lečo (7dl), 1 kápia (7dl), 3 PL kečupu, 1 malá horčica, 7 vajec surových, 4 KL solčanky (vegety, bosorky...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto pomazánku mám od svojej bývalej kolegyne a robím ju už minimálne 15 rokov a je u nás veľmi obľúbená. Mávali sme domáce oškvarky, ale teraz kupujeme v mäsiarstve a dokonca ponúkajú mleté. Budem musieť kúpiť a urobiť, lebo tento pohárik je úplne posledný.

Postup je veľmi jednoduchý - pomleté oškvarky premiešame spolu s pomletým lečom a kápiou, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame. Soľ tam nejde žiadna, pretože oškvarky bývajú slané a ešte sa mi nestalo, že by bola málo slaná. Dáme do malých pohárikov od výživy a sterilizujeme - ja zvyknem robiť hneď z dvoch dávok, vyjde mi cca 32 pohárikov a sterilizujem v rúre na 100 st. 1 hodinu - ešte sa mi nestalo, žeby sa mi nejaká pokazila.
Pohľad zblízka na tú dobrotku.
...a moja dnešná večera + cesnak ako prevencia, ešte teraz cítim ústa...xixi
Nie, nie, Murko, to je moje a ty cibuľu nemáš rád! Ale čosi ti tam vonia, však?