Pórovo-broskyňová pochúťka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia cca 1 kg, pór, broskyňový kompót, 1 chilli papričku - môže byť aj zaváraná, sladkú smotanu cca 500 ml, soľ, čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
tento recept sme videli raz v jednej relácii o varení, asi pred rokom a odvtedy ho robím dosť často, u nás to každému veľmi chutí. Vyskúšajte....
 |
kuracie prsia si nakrájame na stredne veľké kocky |
 |
na panvici s olejom si ho opražíme až do mäkka, postupne pridáme soľ a čierne korenie, mäsko pustí šťavu, necháme ju vyvrieť |
 |
zatiaľ si pripravíme nadrobno nakrájané 3 ks zaváraných broskýň, ku ktorým pridáme 3-4 PL šťavy z kompótu, ďalej si nakrájame pór na krúžky a chilli papričku nadrobno, ja som použila zaváranú |
 |
kým sa nám mäsko opeká, na panvici si na oleji opražíme papričku |
 |
pridáme nakrájaný pór, môžme ešte pridať trošku oleja, ak potrebujete |
 |
tu je už pripravený pór |
 |
teraz do neho pridáme sladkú smotanu s troškou solamilu alebo múky na zahustenie, ja pridávam aj trošku mlieka |
 |
túto masu prilejeme k opraženému mäsu a pridáme pripravené broskyne aj so šťavou |
 |
a hotovo, môžte si ešte trocha prisoliť, ak je to potrebné. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou, u nás majú radšej zemiaky, ale je to veľmi dobré aj napoly s ryžou a hranolkami..... Tak dobrú chuť!! |