Pórovo-broskyňová pochúťka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia cca 1 kg, pór, broskyňový kompót, 1 chilli papričku - môže byť aj zaváraná, sladkú smotanu cca 500 ml, soľ, čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

tento recept sme videli raz v jednej relácii o varení, asi pred rokom a odvtedy ho robím dosť často, u nás to každému veľmi chutí. Vyskúšajte....

kuracie prsia si nakrájame na stredne veľké kocky
na panvici s olejom si ho opražíme až do mäkka, postupne pridáme soľ a čierne korenie, mäsko pustí šťavu, necháme ju vyvrieť
zatiaľ si pripravíme nadrobno nakrájané 3 ks zaváraných broskýň, ku ktorým pridáme 3-4 PL šťavy z kompótu, ďalej si nakrájame pór na krúžky a chilli papričku nadrobno, ja som použila zaváranú
kým sa nám mäsko opeká, na panvici si na oleji opražíme papričku
pridáme nakrájaný pór, môžme ešte pridať trošku oleja, ak potrebujete
tu je už pripravený pór
teraz do neho pridáme sladkú smotanu s troškou solamilu alebo múky na zahustenie, ja pridávam aj trošku mlieka
túto masu prilejeme k opraženému mäsu a pridáme pripravené broskyne aj so šťavou
a hotovo, môžte si ešte trocha prisoliť, ak je to potrebné. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou, u nás majú radšej zemiaky, ale je to veľmi dobré aj napoly s ryžou a hranolkami..... Tak dobrú chuť!!