
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Naporcované kura, my dávame len nohy rozdelené na dve časti a krídelká, soľ, na obaľovanie - múka, vajce, strúhanka zmiešaná s troškou sézamu, trošku oleja, papier na pečenie. Na šalát - 1 menšia kapusta, 1 mrkva, 3 mladé cibuľky - alebo obyčajná cibuľa, alebo pór - cukor, soľ, oliv. olej, umeocot (alebo normálny) či citrónová šťava, mletá rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept dávali kedysi v Chuťovkách, ja som ho trošku upravila a odvtedy smažené kura robím len týmto spôsobom. Ten tanier na hlavnej fotke je môj, ja si ich vychutnávam len tak so šalátom, ale samozrejme, robím k tomu zemiaky, alebo zemiakový šalát. Keď sme všetci doma, tak na jednom plechu sa pečie kura len také pečené a na druhom takéto, takže každý má na výber.
![]() |
Kura osolíme, obalíme v trojobale, uložíme na plech vyložený papierom, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Ja pečiem v horkovzdušnej na 200 st. cca 40 minút. Neotáčam. Ešte som zabudla napísať, že ho aj odkožujem, aby nebolo také mastné, ale ako má kto rád. |
![]() |
Už upečené kuriatko. |
![]() |
Kapustu postrúhame, nasolíme, pridáme mletú rascu, postrúhanú mrkvu, pokrájanú cibuľku. Do klasickej šálky dám vodu a lyžicu kryš. cukru a nechám rozpustiť, to si väčšinou urobím už ráno, keď viem, že bude šalát. Nalejem na šalát, pridáme trošku oliv. oleja, umeocot (ocot, citr. šťavu) podľa chuti a zamiešame. Kto má rád v šaláte veľa vody, pridá si podľa chuti. My ho máme radi takýto. |
![]() |
Jéj, to všetko je moje?!? |