Kura pečené smažené v rúre a kapustový šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Naporcované kura, my dávame len nohy rozdelené na dve časti a krídelká, soľ, na obaľovanie - múka, vajce, strúhanka zmiešaná s troškou sézamu, trošku oleja, papier na pečenie. Na šalát - 1 menšia kapusta, 1 mrkva, 3 mladé cibuľky - alebo obyčajná cibuľa, alebo pór - cukor, soľ, oliv. olej, umeocot (alebo normálny) či citrónová šťava, mletá rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept dávali kedysi v Chuťovkách, ja som ho trošku upravila a odvtedy smažené kura robím len týmto spôsobom. Ten tanier na hlavnej fotke je môj, ja si ich vychutnávam len tak so šalátom, ale samozrejme, robím k tomu zemiaky, alebo zemiakový šalát. Keď sme všetci doma, tak na jednom plechu sa pečie kura len také pečené a na druhom takéto, takže každý má na výber.

Kura osolíme, obalíme v trojobale, uložíme na plech vyložený papierom, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Ja pečiem v horkovzdušnej na 200 st. cca 40 minút. Neotáčam. Ešte som zabudla napísať, že ho aj odkožujem, aby nebolo také mastné, ale ako má kto rád.
Už upečené kuriatko.
Kapustu postrúhame, nasolíme, pridáme mletú rascu, postrúhanú mrkvu, pokrájanú cibuľku. Do klasickej šálky dám vodu a lyžicu kryš. cukru a nechám rozpustiť, to si väčšinou urobím už ráno, keď viem, že bude šalát. Nalejem na šalát, pridáme trošku oliv. oleja, umeocot (ocot, citr. šťavu) podľa chuti a zamiešame. Kto má rád v šaláte veľa vody, pridá si podľa chuti. My ho máme radi takýto.
Jéj, to všetko je moje?!?